ANNONS

Stoppa förfallet i Skytteholmsparken

ANNONS

Vi som bor vid Skytteholmsparken har på senare år sett en total förvandling av parken. Huset vi bor i på Nybodagatan är ­redan mycket stört av buller från alla aktiviteter som på senare år byggts ut i allt större omfattning och mer buller blir det när man bygger allt närmare husfasaden.

Först anlade man en fotbollsplan för rinkfotboll cirka 17 meter från husfasaden. Sommartid spelas det på planen på nätterna och man skjuter så hårt man kan mot planket på fotbollsplanen nätterna igenom. Sedan byggdes lekparken för de mindre barnen om och gjordes väsentligt större varvid stor del av grönområdet togs i anspråk. En parkourbana tog ytterligare en del av parken i anspråk.

Sedan byggdes en beachvolleybollbana på bästa solplats för övriga parkbesökare. Denna bana står tom hela dagarna och har förvandlats till en hund och kattkisslåda samt sandlåda.

Nu grävs det för ett nytt utegym cirka 15 m eterfrån vår husfasad med ytterligare förstörelse av parken.

När kommer kommunen att genomföra en adekvat buller­mätning över tid i vårt hus? Finns det någon politiker i vårt stadshus som är ansvarig för att detta genomförs?

Jan Sandqvist