ANNONS

”Stoppa fortkörarna på Elsa Brändströms gata”

fortkörare
Många kör alldeles för för på Elsa Brändströms gata i Fruängen.
Hastigheter på 100 kilometer i timmen är vanliga på Elsa Brändströms gata i Fruängen. Insändarskribenten Charles kräver kameror eller fartdämpande hinder och undrar varför ingen ansvarig agerar.
ANNONS

Jag har vid ett flertal tillfällen kontaktat stadsdelsnämnden angående att många bilar kör alldeles för fort på Elsa Brändströms gata i Fruängen. Vi talar om hastigheter på 100 km i timmen och uppåt, detta är dagligen. Jag har föreslagit fartkameror och/eller någon form av fartdämpande hinder.

Ansvariga ger olika svar som: ”Det finns ingen statistik på att det skett olyckor, det är polisens ansvar att göra hastighetskontroller, en mätning gjordes för ett par år sedan och snitthastigheten var ej för hög”.

Måste det ske en eller flera olyckor innan de agerar? Att lägga ansvaret på polisen är också fel, de kan inte stå här dygnet runt.

Vi har haft två olyckor senaste året som delvis kan skyllas på hastigheten, men det måste tydligen hända mer. Många barn passerar över denna gata på väg till förskolan eller skolan i Västertorp.

Det är mycket märkligt att ansvariga i traffknämnden inte kan se att detta är ett problem för oss som bor i området då de även anser att denna gata inte har någon prioritet.

Charles

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.