ANNONS

Stoppa massmorden på tuppkycklingarna

ANNONS

Varje dag mördas 15 000 nykläckta tuppkycklingar inom livsmedelsindustrin genom att gasas ihjäl.

Orsaken är att ägg-kyckling­industrin inte kan tjäna pengar på tuppkycklingarna, eftersom de små tupphanarna inte kan lägga ägg och att växer långsammare än de framavlade slaktkycklingarna – vilket innebär att kycklingindustrin inte kan göra vinster på dom.

I Sverige säger politikerna och äggindustrin att alla kycklingar mår bra och att de behandlas väl. Men detta stämmer inte och det kan vi se på hur tuppkycklingarna behandlas.

Det är fruktansvärt och ovärdigt att vi i Sverige inte har förbjudit det systematiska mördandet av oskyldiga tuppkycklingarna och därför måste vi öka djurrätten så att den ger tuppkycklingarna rätten till att få leva och bli vuxna.

I Tyskland har det nyligen blivit förbjudet att döda tuppkycklingarna i en av deras delstater.

Det finns en rörelse inom det tyska parlamentet som jobbar för att nationellt förbjuda det systematiska morden på tuppkycklingar.

Vi kan lära oss av tyskarna och skapa samma rörelse i Sverige genom att kräva att våra politiker ska förbjuda morden på dom miljontals tuppkycklingarna som dör varje år.

Djur inom livsmedelsindustrin har också rätt till ett ”gott liv”, enligt svensk djurskyddslag, men tyvärr får tuppkycklingarna inte ens chansen att bli vuxna vilket innebär att dom inte får ett ”gott liv”. Därmed så är den nuvarande svenska djurskyddslagen otillräcklig .

Om vi ska ha en ägg-kyckling­industri så är det också samhällets etiska plikt att tuppkycklingarna ska få bli vuxna och att tuppkycklingarna ska ha det bra och behandlas med respekt eftersom dom är levande och kännande varelser.

ANNONS

Angelo Tapia,

medlem i Djurens Rätt

Ägg -och kycklingindustrin tjänar inga pengar på tuppkycklingar, och därför gasas de ihjäl. Ovärdigt, tycker insändarskribenten.

foto: Mostphotos

Det är fruktansvärt och ovärdigt att vi i Sverige inte har förbjudit det systematiska mördandet av oskyldiga tuppkycklingar och därför måste vi öka djurrätten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.