Stort tack för visad hänsyn

Kommentar till ”Hundägare – börja visa hänsyn i parken” den 31 mars:

Vi vill rikta vårt innerliga tack till dig hundägare som tar upp problemet med okopplade hundar i Vasaparken.

Som föräldrar till tre barn varav de två äldsta är livrädda för hundar är detta ett problem som vi sett öka det senaste året. Våra barn har blivit hundrädda just av att hundar tillåts springa lösa. En ständig fråga från barnen när vi är i Vasaparken är ”mamma/pappa, hunden är väl kopplad”?

Vi ber att hunden kopplas men bemöts ofta som jobbiga, och får höra att hunden är så snäll eller ofarlig. Vid ett sådant tillfälle jagade en hund vår äldsta dotter runt hela gräsplanen, och svaret från matte och husse var ”så har den aldrig gjort förut”.

Vi har påpekat upprepade gånger att hundar gärna får vara lösa i hundgården, och bett matte/husse koppla hunden men istället blivit bemötta med till exempel ”jag tänker inte koppla hunden” eller ”jag struntar i vad du säger” och så vidare.

Det har varit åtskilliga gånger som hundar har hoppat upp på barnen, jagat dem, och kommit emot dem skällandes och utan koppel.

Efter alla oansvariga hund­ägare vi mött i Vasaparken är det helt underbart att du som hund­ägare ser problemet. Tänk om fler kunde vara som du, då kanske våra barn sluppit vara rädda för hundar.

Två föräldrar