ANNONS

S: Så ska vi stötta lärarna att få ordning

Botkyrkas kommunalråd Ebba Östlin (S). Hennes kommun är nästbäst i hela länet på Synas undersökning.
Ebba Östlin (S) gruppledare i Socialdemokraterna.
S vill ge läraren tydligt mandat och även anställa fler vuxna som hjälper till att ha ordning.
ANNONS

I dag är stöket ett av skolans största problem. Vi ser allt för många barn som kämpar varje dag, men som blir störda. Störande inslag som mobiltelefoner ska kunna förbjudas, och vi ska ha nolltolerans mot fult språk. Vi måste få ordning och reda i skolan, i klassrummet och på rasterna.

Skolan är för oss Socialdemokrater i Botkyrka största prioriteringen. Lyckas vi inte med skolan och förskolan  kommer dagens problem även att vara morgondagens.

Vi har under de senaste åren satsat mycket på att öka kvaliteten i skolan. Men skolan måste bli ännu bättre, fler barn måste lyckas i skolan. Därför är vårt besked inför framtiden att skolan alltid ska komma först.

Alldeles för ofta hör vi om fula ord och kränkningar. Detta kommer vi aldrig acceptera. Här behövs nolltolerans och tydliga konsekvenser. För att det ska bli möjligt ska vi ge läraren än mer tydligt mandat och även anställa fler vuxna som hjälper till att ha ordning.  Vi ska ge läraren och skolledningen tydliga riktlinjer som de kan luta sig emot.

Tydliga konsekvenstrappor

Vi ska ha tydliga konsekvenstrappor för läraren att använda om elever stör eller förstör för andra. För oss handlar ordning och reda helt enkelt om att stötta läraren i klassrummet. Lärarens mandat ska vara mycket tydligt. Vi behöver fortsätta anställa fler vuxna i skolan. Det skapar både ordning i klassrummet och eleverna får mer tid med läraren.

Så ska alla våra barn som kämpar så hårt få stöd i skolan och lyckas.  Vi kommer att satsa på skolan i stället för att sänka skatten som Moderaterna och Sverigedemokraterna vill.

Pengarna behövs till skolan. En bra och trygg skolgång ska aldrig vara en klassfråga.

Ebba Östlin (s) gruppledare Socialdemokraterna

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.