Strunta i sjön, satsa på de levande i stället

Har vi inte tröttnat på allt tjat om Vallentunasjön snart? Jag undrar hur mycket pengar som kommunen lagt ner på denna rent ut sagt lilla skitsjö? Det finns så mycket annat som kommunen skulle kunna lägga pengar på i stället.

Ett exempel är säkerheten kring våra skolor. Våra barn som nu i dessa mörka tider ska korsa mörka obevakade övergångsställen till och från skolan. Vuxna också för den delen. För mindre än ett år sedan blev en kvinna påkörd på ett övergångsställe vid Ormstaskolan en tidig, regnig och mörk morgon. Sånt skrivs inget om men att Vallentunasjön är snuskig och måste renas till varje pris matas vi med hela tiden.

Vi kanske kan släppa det nu och inse att kommunens, eller ska jag säga våra pengar, borde satsas på de som fortfarande lever.

I Täby finns ett övergångsställe med blinkande Herr Gårman skyltar när folk går över vägen som går över motorvägen mot Näsby park. Det går inte att missa när någon går över. Detta skulle vara något för kommunen att satsa på kring våra skolor. Det kan omöjligt kosta mer än vad det redan har kostat att försöka rena sjön som ändå ingen bryr sig om.

Frågan är, måste någon dö på väg till eller från skolan innan någon överhuvudtaget bryr sig om det problemet alls?

Skit i sjön och satsa på framtiden. Gör en säkrare kommun för oss alla, inann någon blir allvarligt skadad eller dödas i trafiken. Det är skrämmande hur dåliga många av oss föräldrar är på 30-sträckorna kring våra skolor. Jag stod en morgon efter lämning och kikade på bilar som for förbi Ormstaskolan och det var skrämmande många som dundrade förbi i en fart långt över 30 kilometer i timmen. Jag vet själv hur stressad man kan vara på morgonen men ändå.