Min lokala hjälte

Strunta inte i faran med snabba vattenskotrar

Den framgångsrika utvecklingen av Hornsbergs strandpark lockar tusentals besökare varma sommardagar. Som boende i området har jag sett intresset för området växa kraftigt under det senaste året. Så fort temperaturen stiger över 20 grader lockas människor till parken för att njuta i solen.

Det finns en fara som jag vill varna för i vattnet: vattenskotrar. Varje gång jag besöker stranden är det unga män på skotrar som kör hänsynslöst utan kontroll eller medvetenhet om badande i vattnet. De kör alldeles för snabbt och nära bryggorna för att försöka imponera sina vänner och kvinnor på land.

De är där hela dagen på lördagar och söndagar, och på veckokvällar om det är varmt. Skotrarna sätter badande i fara och polisens närvaro är nödvändig för att skydda allmänhetens säkerhet. När det är hundratals personer på en sådan liten yta krävs patruller i parken och polisnärvaro på vattnet flera gånger om dagen för att få stopp på vattenskotrarnas farliga körning.

Det andra som måste ske är skyddandet av simmarna från båtarna genom placering av badbojor ute i vattnet som tydligt skiljer badområdet från båt- och skotertrafik. Det ska inte behöva hända en olycka innan åtgärder vidtas. Det skulle vara tragiskt att se ett dödsfall ske i den nya fina parken. I övrigt är jag tacksam för den nya vackra stadsdelen. Dess popularitet är ett tydligt tecken på Stockholmarnas intresse för moderna stadsparker och badplatser!

Erik Widman

Skribenten är tacksam för Hornsbergs strandpark, men poängterar att det finns mycket att jobba på när det gäller säkerheten på platsen.

Det ska inte behöva hända en olycka innan åtgärder vidtas. Det skulle vara tragiskt att se ett dödsfall ske i den nya fina parken