ANNONS

Studentbostäder ska bli ett lyft för Spånga

Längs spåret vid Spånga station finns outnyttjad mark som kan utnyttjas till studentbostäder, menar insändarskribenterna.arkivbild
Längs spåret vid Spånga station finns outnyttjad mark som kan utnyttjas till studentbostäder, menar insändarskribenterna.arkivbild
ANNONS

Stockholm växer snabbt och vi känner alla någon som önskar en bostad. Kanske är det dottern, kanske är det grannen eller kanske är det den gamla klasskompisen som vill flytta hit.

Längs med spåret vid Spånga station finns i dag flera ödsliga ytor och fallfärdiga industribyggnader som förfular delar av Spånga. Vi tycker det är hög tid att närmiljön vid Spånga station utvecklas till en trevlig och trygg plats för både unga som gamla.

Vi tror även att fler kaféer och ökad närservice skulle hjälpa till att liva upp miljön runt stationsområdet.

Spånga saknar många studentbostäder och därför är vi glada att det nu planeras drygt 1 000 nya studentbostäder på en av industri­fastigheterna vid Spånga pendeltågsstation. Lägenheterna varierar från 20 till 37 kvadratmeter och ska byggas mellan spårområdet och Bromstens­vägen.

Detta gör Spånga attraktivare och innebär nya möjligheter för studenter i Stockholm. Genom att vi också tror att studenterna kommer åka mycket kollektivt eller vilja ta cykeln kommer därför kvarteren att ha två cykelplatser per lägenhet.

Nya Moderaterna tar med Alliansen ansvar för en växande stad. Genom att sätta jobben först lyfter Spånga.

Dennis Wedin (M), ordförande Spångamoderaterna

Regina Kevius (M), Stadsbyggnads- och idrottsborgarråd

Vi tycker det är hög tid att närmiljön vid Spånga station utvecklas till en trevlig och trygg plats.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.