ANNONS

Ni Sumpanbor bidrog till både vaccin och vatten

Lions loppis.
Lion Clubs loppis.
"Vi vill på detta sätt tacka alla er, som på sensommarens stora fest och på julmarknaden fiskade i vår fiskdamm, köpte kräftor, surströmming, lotter och varmkorv av oss."
ANNONS

Lions är en världsomfattande organisation vars uppgift är att hjälpa och 
bistå människor i nöd över världen. Alla i Lions arbetar ideellt och insamlade medel går oavkortat till hjälpverksamhet.

Vi i Lions Club Sundbyberg beslöt att ge 25 000 kronor av överskottet från förra årets kräft- och surströmmingsskiva till ett stort mässlingsprojekt. Lions har ett avtal med Bill & Melinda Gates Foundation avseende mässlingsvaccinering av barn som innebär att fonden bidrar med samma belopp som Lions Club samlat in. Det här betyder att 50 000 kronor har använts för inköp av vaccin.

Rent vatten är enligt FN en mänsklig rättighet. Trots det dör i världen 800 barn varje dag på grund av smutsigt vatten och dålig sanitet. Nästan 800 miljoner människor har inte tillgång till rent vatten. Efter julmarknaden i december kunde Lions Club Sundbyberg skänka 25 000 kronor till ­Lionsprojektet ”Water Means Life” i Somalia.

Nu har vi fått härliga nyheter: 6500 barn har blivit vaccinerade mot mässling. Dessutom har vi fått veta att Lions projekt ”Water Means Life” har hittat vatten i Somalia.

Under september månad 2019 startade Lions just den här etappen och efter två veckors borrande ner till 260 meters djup är beskedet att man hittat mängder av vatten med mycket god kvalitet i ett av världens torraste områden.

Lions Club Sundbyberg vill på detta sätt tacka alla er, som på sensommarens stora fest och på julmarknaden fiskade i vår fiskdamm, köpte kräftor, surströmming, lotter och varmkorv av oss. Detta möjliggjorde att vi kunde bidra till dessa två fantastiska projekt.

Tack för att du bistår oss i vårt hjälparbete.

Lions Club Sundbyberg

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.