ANNONS

Sundbyberg har rätt att kräva lokal polis

ANNONS

Många människor i Sundbyberg upplever att polisen är helt osynlig då de behövs. Just nu under sommaren är bristen på en lokalt synlig polis alldeles för tydlig och vi anser att gränsen nu måste vara nådd. Sundbybergarna har rätt till en lokal polis, men trots detta har svensk polis i årtionden centraliserats allt mer.

De flesta brotten kan förebyggas och hanteras lokalt, helt enkelt därför att de sker lokalt. I Centerpartiets idéprogram finns därför målet om en lokalt förankrad polis. Det är inte bara en grundbult i vårt arbete – det är också en grundförutsättning för levande och trygga både stads­delar och landsändar. Utan lokala trygghetsresurser riskerar vi att kriminella grupper tar över och skapar sina egna regler. Det är en utveckling som tyvärr drabbat en del andra länder, men som vi kan motverka med poliser som syns lokalt och skapar relationer till våra ungdomar.

Det förebyggande arbetet lönar sig. Just nu arbetar Polissamordningen med omorganisationen av polisen. De senaste beskeden är att dagens 138 närpolisområden ska bli knappt 100. Det, tillsammans med stora brister redan i dagens lokala polisverksamhet, väcker frågor inför framtiden. Det lokala brottsförebyggande arbetet borde vara en grundbult i polisens verksamhet.

I själva verket får det ofta stryka på foten på grund av felaktiga prioriteringar och akuta insatser. Vi uppmanar därför invånarna i Sundbyberg att göra sina röster hörda och kräva en lokal polis – på riktigt. En polis där det förebyggande arbetet fredas och där närpoliserna bygger lokala nätverk. Det kommer vi centerpartister att fortsätta kämpa för.

Stefan Bergström, kommunalråd (C), Tommy Deogan (C), Christian Ottosson (C)

De flesta brotten kan förebyggas och hanteras lokalt, helt enkelt därför att de sker lokalt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.