Sundbybergs torg är stadens skamfläck

Landsvägen genomgår just nu en välbehövlig ansikslyftning. Anpassningen för Tvärbanan är klar, uteserveringarna innebär ett pittoreskt inslag och området Signal­fabriken växer fram. Vi ser nog alla fram emot slutresultatet.

Det mesta blir väldigt bra, men i takt med förbättringarna framstår Sundbybergs torg som en alltmer misslyckad plats. Det har blivit kommunens stora skamfläck! Området runt den enormt fula grillen och järnvägsundergången ser bedrövligt ut. En stor kal asfaltsplan där man placerat ut några bänkar på måfå.

Närheten till Systembolaget innebär också att platsen blivit ett tillhåll för ett 30-tal missbrukare, och det är ofta bråk och slagsmål där med frekventa polisingripanden som följd.

På helgnätterna är det ofta ett väldigt liv utanför den nattöppna grillen. Riv grillbyggnaden och ersätt denna med en mer ändamålsenlig byggnad! Etablera torghandel (området borde vara högattraktivt för dessa företagare) samt ett kafé med uteservering! Rusta upp fontänen när byggnadsarbetena är klara.

Ytorna finns på Sundbybergs torg, och en upprustning enligt ovanstående förslag skulle innebära att det oönskade klientelet skulle försvinna, samt att även denna ände av Landsvägen skulle få en värdig puls!

Trött på fylleriet