ANNONS

”Svara oss om cykelvägen!”

Cykelbana
Vad har de nya cykelvägarna kostat oss skattebetalare, undrar insändarskribenten "Skattebetalaren".
"Överallt i Sollentuna breddas cykelvägar. Varför? frågar jag och mina vänner oss." Det skriver "Skattebetalaren" i sin insändare.
ANNONS

Överallt i Sollentuna breddas cykelvägar. De har snart samma bredd som bilvägarna.

Varför? frågar jag och mina vänner oss. Det byggs norr­ifrån (Rosersberg, Upplands Väsby och in i Sollentuna) en jättesträcka som säkert kostar 100-tals miljoner.

Vid varje bro, tunnel eller mindre hinder leds cykelvägen till andra sidan eller så trycks allt ihop i ett trångt möte. Varför breddar man inte broar och tunnlar om det är så viktigt att med cykelvägar just där?

Men, i ärlighetens namn, på nästan alla sträckor finns fina villavägar att cykla på i stället för en tungt trafikerad bilväg med tre korsningar per kilometer.

Vilka ska använda dessa vägar? Inte är det jag och min familj, inte pendlarna i trikåer. De lär trängas på bilvägarna, för jag antar att de inte förbjuds där?

Helt ärligt, kan en trafikplanerare från Sollentuna kommun och projektledare berätta hur många som kommer att nyttja vägarna och vad den här jättecykelvägen har kostat oss skattebetalare?

Skattebetalaren

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.