Svartmåla inte oss som vill ombilda

Svar på insändarna: ”Sundbyberg behöver inte fler bostadsrätter”, ”Det är vinsten som lockar” och ”Ombildningar tvingar folk att flytta härifrån” den 10 februari:

Tre skribenter försöker svartmåla oss: ”… det överskuggande skälet är att tjäna pengar som en grundplåt till ett nytt boende…” ”i tron att man personligen gör sig en hacka…”

Ni är det goda folket medan vi ska vara de onda djävlarna? Dessutom skulle vi höra till dessa förmögna höginkomsttagare som vore de enda som kunde skaffa sig en bostad. På Pjäsbacken. I Rissne!! Alla andra måste lämna Pjäsbacken?

Ärligt: helt otroligt! Hur kom ni på allt detta? Nej, ni tre herrar (damer? Tveksamt): Vår familj har bott här i 20 år och bor gärna kvar. Men det finns andra upplåtelseformer. Hyresrätten har sina fördelar, men det har även bostadsrätt. Vad skulle min lägenhet kosta? Hur ställer sig bankerna till Förvaltarens prislapp? Det vill majoriteten av de människorna på gård 1 veta. Inga beslut än. Inom kort har vi ett stormöte där vi försöker vända på ett antal stenar.

Ni får gärna diskutera med oss, men försök hålla er till saken och låt bli att förolämpa oss flertalet som har andra åsikter. Hyresgäst hos oss? Så mycket bättre skulle ni inte kunna få det och ingen skulle då vilja flytta härifrån.

Slutligen: Åk till andra länder, gärna till storstäderna i Finland eller Danmark, Tyskland, Polen. Ställ frågor, undersök. Då kommer ni sedan hem med nya kunskaper som gör att ni låter bli att snacka dravel om folk (era grannar som ni lika gärna skulle kunna gilla).

Flertalet på Pjäsbacken