ANNONS

SD: Ni svek löftet om husläkarjour

Jourmottagning i Alceahuset kan läggas ned.
vård, vårdcentral, mottagning, jourmottagningen, Åkersberga, Alceahuset,
De fyra vårdaktörerna i Väsby kom inte överens och någon husläkarjour öppnas inte när närakuten flyttar från Löwenströmska.
Öppna en husläkarjour som omfattar ett större område när närakuten på Löwenströmska stänger, föreslår Sverigedemokraterna.
ANNONS

Under försommaren berättade den blågröna majoriteten att en husläkarjour skulle etableras i Upplands Väsby när närakuten flyttar från Löwenströmska sjukhuset. Väsbyborna fick veta att sjukvård skulle erbjudas under jourtid i kommunen.

Men nu, knappt ett halvår senare, gäller inte detta längre. Majoritetens oförmåga att fatta välavvägda beslut drabbar nu Väsbyborna.

Invånarna förlorar först sin närmaste närakut och blir lovade en husläkarjour som ersättning. Nu visar det sig att husläkarjouren inte heller blir av, och invånarna står där med ingenting. Ett beslut som även Socialdemokraterna stöder.

Väsbyborna förtjänar bättre. De förtjänar framför allt att majoritets löften har en livslängd längre än några månader.

Vi är det ledande sjukvårdspartiet och vi vill upprätta en husläkarjour som utöver Upplands Väsby även omfattar Sigtuna, Rosersberg, Märsta, Rotebro och norra Sollentuna.

Husläkarjouren skulle innebära en närmare vård och gynna fler av Stockholmsregionens invånare.

Samuel Stephan (SD)

Vice-gruppledare Upplands Väsby

Gabriel Kroon (SD)

ANNONS

Gruppledare Region Stockholm