ANNONS

Sveket mot Söders blinda

Kvinnan på bilden har inget med insändaren att göra.
Kvinnan på bilden har inget med insändaren att göra.
Nedskärningarna i biståndet till Södermalms blinda upprör insändarskribenten.
"Gör som regeringen. Sparka någon".
ANNONS

Tre månader till valet. Inför alla ledamöter i kommunfullmäktige och oss andra berättade den sympatiske Bosse Ringholm från stadsrevisionen om iakttagelserna för 2017. Det gällde särskilt Södermalms stadsdelsnämnd och förvaltning.

Bristande ledarskap har lett till intern kontroll. Under all kritik. Den samlade bedömningen var att nämndens styrning, uppföljning och kontroll av verksamheten varit otillräcklig avseende nämndens beslutade insatser för personer med funktionsnedsättning och ledningssystem för kvalitet inom äldreomsorgen.

Det sorgliga är att stadsdelens brister direkt drabbar oss äldre och synskadade. Ansvaret för detta välfärdssvek ligger på de lokala stadsdelarna.

Vi har genom drastiska och chockartade nedskärningar 2017 fått våra liv och möjligheter att leva som andra ytterst begränsade. Detta utan förklaring eller uppföljning. Den röd-grön-rosa majoriteten har ännu inte tagit något initiativ till att vi äldre och synskadade får tillbaka ledsagningen efter våra behov.

Man blir fruktansvärt ledsen och bedrövad att ni som bestämmer över och bedömer andras liv inte kan förstå hur vi blinda har det. Vi på Söder har fått våra ledsagartimmar minskade med upp till, och i vissa fall över, 50 procent. Det inget värdigt liv längre. Gör som regeringen: Visa handlingskraft. Sparka någon. Ändra direktiv.

Rolf K

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.