Svik inte studenterna – bygg ut Kymlinge

Moderaterna i Sundbyberg har sedan lång tid hållit fast vid frågan om att inte bebygga Kymlinge. Detta trots att Sundbybergs unga står utan alternativ när det kommer till boende; där en kontantinsats börjar närma sig en halv miljon och köerna sträcker sig längre än studietiden. Moderaterna måste se till oss studenter och tillsammans med Socialdemokraterna utreda möjligheterna för bostäder på fältet.

Kymlinge har redan i dag en färdig tunnelbanestation, som SL redan lovat att öppna ifall det skulle byggas där, vilket skapar stora möjligheter för en helt ny stadsdel att växa fram.

Motargumentet är sedan länge naturområdets egenvärde, ett argument jag respekterar och förstår eftersom jag själv är en naturmänniska och ofta vistas ute i det gröna. Men mot detta ska ställas alla de tiotusentals människor, utspridda över hela Stockholm, Sverige och världen som potentiellt skulle kunna bo där. Deras röster bryr sig ingen om i debatten. I dag måste ambitiösa tjejer från Sundsvall tacka nej till ingenjörsplatser på KTH för att de inte hittar boende i Stockholm, och IT-entreprenören från Indien, som teoretiskt skulle kunna skapa hundratals jobb, väljer i stället ett annat land att etablera sin verksamhet i.

Socialdemokraterna har redan öppnat upp för en utredning och nu är det dags för den moderata oppositionen att svara på öppningen. Svik inte oss studenter!

Benjamin Dousa

Riksordförande Moderata studenter

Tack vare att tunnelbanan redan finns är förutsättningarna god för att bygga en ny stadsdel i Kymlinge, menar skribenten.arkivfoto

Kymlinge har redan i dag en färdig tunnelbanestation, som SL redan lovat att öppna ifall det skulle byggas där.