ANNONS

”Nya p-systemet i centrum är ogenomtänkt”

Parkering vid Tyresö Centrum. Nya parkeringsregler.
Nya p-regler i Tyresö centrum.
"Jag undrar hur man fatta ett så dåligt beslut som att införa detta system", skriver insändarskribenten om de nya parkeringsreglerna i Tyresö centrum.
ANNONS

Den 2 oktober var det premiär för mig att parkera i garaget under Coop i Tyresö Centrum med det nya parkeringssystemet.

Det första jag får se är en kö till den enda p-automat som finns i garaget. Det and­ra jag ser är en dam som ser uppgiven ut. ”Det där med tidskrävande köer,” sa hon till mig. Hennes svårighet att se vad som står i automatens display fick henne att vända om. Hon skulle ändå åka till Farsta centrum senare under dagen i något ärende.

Det första jag får se är en kö till den enda p-automat

Jag erbjöd mig att hjälpa henne att ladda ner en parkeringsapp till hennes mobil. Men hon hade ingen. Hon kan köra bil utan problem, men det är svårt för henne att läsa text i displayer.

Själv funderar jag på hur man kan fatta ett så dåligt beslut som att införa detta system.

Om kunderna nu sviker Tyresö C minskar affärernas omsättning och därmed vinsten. Det sänker betalningsviljan hos butikerna när det gäller att betala en hyra som uppfattas som hög och i förlängningen hyresintäkterna med åtföljande resultatförsämring för centrumägaren.

På vilket sätt är det bättre än det tidigare?

Därför vore det intressant att exakt få veta hur man har tänkt och vad syftet är med det nyinvigda parkeringssystemet.

På vilket sätt är det bättre än det tidigare? På vilket sätt underlättar det för kunderna och ökar viljan att besöka butikerna i centrum?

ANNONS

Även om man, som jag, har en mycket smidiga parkeringsapp i mobilen så är det ändå smidigare med en parkeringsskiva.

Och de som inte har någon mobil måste alltså ställa sig i kö och registrera bilens registreringsnummer i garagets enda automat! Om man nu kan läsa texten i displayen.