ANNONS

T-bana till Nacka gör bussterminalen onödig

En förlängning av blå linje från Kungsträdgården till Nacka är ett alternativ som diskuterats.
En förlängning av blå linje från Kungsträdgården till Nacka är ett alternativ som diskuterats.
ANNONS

Nu har ett beslut tagits om det nya Slussens utformning. En utformning som inte någon verkar helt nöjd med och mycket riktigt har den överklagats av många. Massor av miljarder kommer att slösas bort i onödan om det nuvarande förslaget att bygga om Slussen blir verklighet. Massor av Nackabor kommer i onödan få lida för dåliga provisorier och en i slutresultatet usel lösning för bytet till tunnelbana. Massor av miljarder kommer att kunna sparas om saker och ting görs i rätt ordning.

Den billigaste och överlägset bästa lösningen för alla Nackabor är att först bygga ut tunnelbanan till Sickla och Orminge för att på så sätt undvika onödiga kostnader för en bussterminal och fleråriga kraftiga olägenheter och förseningar för kollektivtrafiken från Nacka och Värmdö. I de nuvarande planerna ligger en tunnelbana till Nacka långt fram i tiden trots att de flesta politikerna inser att en utbyggnad är nödvändig.

Enligt vår mening finns det ingen anledning till att skjuta upp denna. Vi i vänsterpartiet tycker att alla politiker i Nacka – oavsett partifärg – måste agera kraftfullt och snabbt för att få fram ett beslut om en snabb start för utbyggnaden. Bussterminalen vid Slussen är ingen trevlig plats. Men frågan är om alternativen vid en ombyggnad blir bättre. I det förslag som nu ligger ska bussarna stängas in i ett bergrum och resenärerna tvingas gå flera hundra meter för att komma till tunnelbanan. Om tunnelbanan till Nacka byggs först blir en jättelik bussterminal vid Slussen överflödig.

Att prioritera Nackabanan sparar pengar och ger nya möjligheter att lösa de motsättningar om hur Slussen ska se ut i framtiden. Vi tror att Nackaborna kan stå ut med den nuvarande terminalen under förutsättning att de under en snar framtid får en väl fungerande kollektivtrafik. Vi uppmanar alla politiker i Nacka att kliva fram och göra gemensam sak med oss:

Tala med era partikollegor i landstinget och Stockholms stad. Kräv att tunnelbanan till Nacka prioriteras. Säg nej till fleråriga kostnadskrävande provisorier.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.