ANNONS

Ta ansvar och stoppa Brommaplansbygget

ANNONS

För drygt femtio år sedan började Ekerö utveckla sin bebyggelse. Många människor önskade flytta ut till denna sköna ort, som erbjöd fina möjligheter för barnfamiljer. Det fanns bara ett stort problem i det hela. Kommunikationerna till och från Ekerö. Stockholms stad bedyrade att Brommaplan som var en trafikpropp redan då, skulle få en snar lösning. Otaliga familjer trodde våra politiker och bosatte sig på Ekerö. Även Vällingby/Hässelby växte i snabb takt.

Med all inflyttning växte även trafiken och Brommaplan är nu femtio år senare en propp och trafikfara för alla i västerort och på Ekerö, som ska till och från sina arbeten varje dag.

Mot den bakgrunden tänker nu genialiska politiker lösa problemet genom att bebygga hela Brommaplan med bostäder. Riva Vattenverket och skicka vattnet för rening bortom Nacka. Allt för att bygga fler bostäder.

Ett totalt kaos väntar alla Bromma- och Ekeröbor under många år framöver. Under hela byggnadstiden kvarstår alla trafik­problemen och förvärras. Ännu fler flyttar ju in i området! Hur tänker politikerna? Driver politikerna med oss som bor väster om staden? Det finns ingen logik i den planering som förevisats och beskrivits.

Vem kan vi vanliga skattebetalare vända oss till för att få stopp på kostnader och bebyggelsetankarna vid Brommaplan? Om några år ska dessutom T-banan västerut totalrenoveras. Någon politiker måste väl ändå kunna ta ansvaret och få stopp på allt. Lägg en del av pengarna på en lösning av trafikproblemet i stället. Resten av kalkylerade skattepengar som ska gå till det tänkta bygget kan säkert användas på förnuftigare sätt.

Det här blir en valfråga och ger säkert många röster till det parti som förstår allvaret och vågar lyssna på oss som bor här.

Kurt F

Brommaplan är en trafikpropp som måste lösas, anser skribenten.

arkivbild

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.