Ta det lugnt när du kör om mopeder

Nu får det vara nog. Man läser överallt, i tidningar, på Facebook, Twitter, med mera, om att alla är så less på att mopeder kör för fort på gång- och cykelbanor samt bilvägar. Men ni har helt fel.

Vi var ute en dag då det var fint väder. Vi håller alltid hastigheten på 30-vägar. Men döm om vår förvåning: en moped klass 1 och en klass 2 blev omkörda. Till exempel blev vi vårdslöst omkörda av två bilister i över 50 km/h då vi låg i 35km/h på en 30-väg. Dessa har hamnat på en film som är vidarebefodrad till polisen.

Vi var även ute på cykelbanor med en moped klass 2 och testade vad folk sa. Vi mötte ett gäng gnällade personer. En av de första vi stötte på var hundägare med lösa hundar. Hon gnällde på att vi inte får framföra vårt fordon på cykelbanor. Men ack där har hon fel. Koppla hunden i stället!

Damen och farbrorn som var ute och gick fick tipset att kontakta polisen.

Och ni med bilar som vet att ni gjort idiotiska omkörningar kan dra ert strå till stacken. Gör aldrig om detta på en 30-väg. Nästa gång kanske du kör på någon och tappar kontrollen över ditt fordon. Det gäller på alla vägar! En säker omkörning kräver respekt och tillit till den du kör om samt till andra i trafiken. Så tänk dig för en gång till innan du kör om på 30-vägar. Du förlorar bara på det.

Ni andra med dryga kommentarer om att mopeder borde förbjudas tänk på dem som kör 50 på en 30-väg. De borde förbjudas.

Mopedisten