Min lokala hjälte

Ta inte bort den häftiga kanan!

Den här insändaren är egentligen från min dotter, Filippa 6 år. Filippa vill hemskt gärna ha kvar den häftiga rutschkanan i Visättra centrum. Hon tycker inte att den känns farlig, bara man är försiktig. Stora barn kan hjälpa varandra att vara försiktiga, små barn måste nog ta med sin mamma eller pappa om de ska till rutschkanan, precis som när de går till någon annan lekplats eller centrum.

Hon tycker även att bilisterna ska vara försiktiga, köra långsamt och titta så att de inte kör på barn eller någon annan, inte bara i Visättra utan alltid.

Om kommunen skulle fixa lite runt rutschkanan så att barnen inte kan springa ut på bilvägen, tror Filippa att det skulle vara jätteroligt där. Mammor och pappor kan få stolar att sitta på och alla barn från Sågstuvägen och Visättravägen kan ses där. Hon tycker också att alla vuxna som har klagat på rutschkanan ska gå dit och titta hur fint barnen faktiskt sköter sig där.

Barn kan vara försiktiga, någon måste bara säga till alla vuxna att de också ska vara försiktiga när de kör moped, motorcykel och bil i centrum så att barnen i Visättra får ha sin rutschkana kvar.

Ann-Mari Paldan, Filippas mamma