Ta inte bort gympan för oss äldre på Tunet

Jag bor på Tunets trygghetsboende på Råckstavägen. Jag är 86 år och flyttade hit för sex ånader sedan, i juli 2014, då jag ville på ett enkelt sätt ha tillgång till gymnastik, fotvård, damfrisering, restaurang med mer vilket Micasa informerade om skulle finnas här. Det står också på Micasas hemsida för Tunet att ett friskvårdscenter ska finnas här.

I fredags, den 30 januari, anordnades ett möte av Bromma stadsdelsförvaltning där vi hyresgäster informerades om att all gymnastikverksamhet ska tas bort här på Tunet – vilket väckte stor bestörtning hos oss alla närvarande hyresgäster. Gymnastikverksamheten föreslogs slås samman med annat äldreboende i Blackeberg, Mälarbacken.

Vi informerades om att framgent ta oss dit om vi vill fortsätta gympa. Detta ter sig orimligt för de flesta av oss som har begränsad rörelseförmåga. Att ta sig till Mälarbacken innebär buss till Råcksta, tunnelbana till Islandstorget och därifrån buss till Mälarbacken (som är ändhållplats).

Med restid till och från känns det som att en timmes gympa förvandlats till ett heldagsprojekt. Vi känner oss lurade eftersom vi lockades flytta hit med ovan beskrivna faciliteter, varav gympan är den vi äldre nog mest behöver och som är mycket välbesökt.

Dessutom kommer det kunder till gympan från närliggande områden.

Gympatant

Äldregymnastiken var en av orsakerna som fick skribenten att välja just Tunets äldreboende.arkivbild

En timmes gympa förvandlats till ett heldagsprojekt.