Ta krafttag mot
 skjutningarna med kameror – inte lampor

Kommunen borde sätta upp övervakningskameror i stället för fler lampor, anser insändaren Peter.
Kommunen borde sätta upp övervakningskameror i stället för fler lampor, anser insändaren Peter.
Det är tryggare i en illa upplyst skogsdunge utanför Jakobsberg än mitt i centrum. Det tycker i alla fall insändaren Peter som tycker att kommunen borde sätta upp övervakningskameror i stället för fler lampor.

Stationsområdet i Jakobsberg klassas av polisen som en öppen drogscen. I januari i år sköts en man till döds i Jakobsberg, på öppen gata.

I polisens och kommunens medborgarlöften framgår att det är stationsområdet och den närliggande delen av Jakobsbergs centrum som upplevs vara det området som skapar mest otrygghet.

Emelie Grind, stadsbyggnadsdirektör i Järfälla, framförde i Mitt i Järfälla den 9 juli sin åsikt i det hela. Hon vill skapa en attraktiv livsmiljö där Jakobsberg och Barkarby ska byggas ihop.

Området mellan Jakobsberg och Barkarby upplevs som otryggt. Där ämnar kommunen sätta upp lampor för att lösa det.

”Polisen skulle vara tacksam för all hjälp de kan få”

Kommunen ska även titta på kollektivtrafiken för att öka antalet ögon i området.

Jag förstår inte alls när hon pratar om otrygghet i dåligt upplysta områden utanför Jakobsberg och Barkarby. Jag skulle i dag känna mig betydligt tryggare i en inte så väl upplyst skogsdunge utanför Jakobsberg än mitt i centrum.

Varför föreslår inte Emelie Grind att kommunen ska ansöka om kameraövervakning exempelvis? Även om forskningen som talar för effekten av kameraövervakning är svag tror jag att polisen skulle vara tacksam för all hjälp de kan få i deras mordutredningar som nu staplas på hög.

Peter