ANNONS

Tack till polisen som kom så snabbt

ANNONS

Svar på insändaren ”Polisen ignorerade vårt pågående inbrott” den 19 augusti:

Jag kan berätta om en annan händelse som inträffade samma dag. Polisen gör inte alltid fel! Min berättelse är positiv.

Min storasyster Josefin går till skolan – det är hennes första skoldag i gymnasiet och min första dag hemma ensam efter sommaren. Jag ligger fortfarande i min säng och hör hur någon kommer in genom stora ytterdörren och går in i huset. Jag får en viss skräckupplevelse – rusar upp till vindsvåningen och gömmer mig. Kanske borde jag ha lämnat huset – det finns ytterligare två dörrar ut.

Som tur är har jag med mig mobiltelefonen i fickan. Ringer 112 och till mamma Cecilia som arbetar i Mörby centrum.

Nu börjar det hända saker. Två polisbilar med tre poliser och en hund kör in på vår gård efter högst fem minuter med blåljus men inte sirener. Två poliser går in i huset och en polis och hunden letar runt i trädgården.

Jag repar mod och går ner till huvudingången och berättar för poliserna vad som hänt och de letar igenom huset för att se att ingen kommit in eller att något är stulet.

Mamma Cecilia har nu med hast cyklat hem från Mörby. Vi träffas alla fem plus hunden och konstaterar att det är falskt larm. Ett bra slut. Det kunde ha varit farligt – kanske.

Svaret på händelsen var att storasyster Josefin glömt något och gick tillbaka in i huset utan att säga att det är hon i tron att jag sover. Hämtar något och går till skolan.

Tack till polisen som kom så snabbt och tack till hunden. Jag vet inte namnet på poliserna eller hunden – hoppas Ni känner igen händelsen. Klappa hunden extra från mig – Daniel – och ge den ett extra kex.

ANNONS

Daniel, 11 år

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.