ANNONS

Tacka inte nej till jobberbjudande

ANNONS

Det kom ett erbjudande från Arbetsförmedlingen till min son. Det första efter många månader av insända ansökningar. Det var ett arbete i Afrika. Han skrattade och tyckte allt var mycket parodiskt, detta av besvikelse och hopplöshet när det gäller alla försök att få ett arbete i Sverige.

Men hade jag varit ung hade jag hoppat på detta erbjudande. Ett arbete på tre eller sex månader. Att få komma till ett land med annan kultur och säkert mycket mer vänlighet och respekt för varandra. Varför sitta här och sända in ansökningar och bli så nonchalant bemött att man inte ens får ett svar och tvingas ha kontakt med Arbetsförmedlingen (som säkert också är besvikna på detta beklagliga system)?

Annars riskerar man att förlora a-kassan som man dessutom har betalt för. Varför inte ta chansen slippa Sverige ett tag med alla orättvisor där endast människor med arbete lovprisas?

Tänk efter min älskade son och alla ni andra unga. Det kanske inte är bidrag som i bortskämda Sverige, men säkert en tid att njuta av. Om än så kort.

C. E. C.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.