ANNONS

Håbo-Tibble – Mälardalens soptipp

Håbo-Tibble, länsväg 269, Upplands-Bro
”I Håbo-Tibbles närhet har vi redan Ragn-Sells deponi och återvinning, EON:s sopeldning, ett dammande och bullrande stenbrott”
”NCC Industry AB planerar en återvinningsstation med deponi (soptipp) på Håbo Häradsallmänning. De beräknar att under 25 år deponera 25 000 000 ton (25 miljarder ton) byggmaterial och schaktmassor med mellan 300 och 400 000 ton per år”, skriver Vänsterpartiets gruppledare Erik Karlsson.
ANNONS

Eftersom anläggningen i första hand skall arbeta med återvinning kommer som skall upp på tippen att vara kontaminerat av ett eller annat slag och därmed också innehålla olika slags gifter och hälsovådliga ämnen såsom asbest, mm, mm.

Trafiksituationen på länsväg 269 är redan nu vissa tider ansträngd med tung trafik och med denna anläggning lär det bli kaos vissa tider. Detta samtidigt som kommunens Tekniska Nämnd har lagt den välbehövliga gång- och cykelvägen på is.

I Håbo-Tibbles närhet har vi redan Ragn-Sells deponi och återvinning, EON:s sopeldning, ett dammande och bullrande stenbrott och Storstockholms största civila lager av sprängmedel. Vi har snart en rötslamsanläggning och ett asfaltsverk i drift och Svenska Kraftnät kommer inom några få år sätta upp en stor kraftledningsgata.

Vi missunnar inte våra bönder att tjäna pengar på att arrendera ut mark på Häradsallmänningen.

Men, för att vi skall bry oss om er, vilket ni i en aktuell annonskampanj driver om att vi skall värna svenskodlat och svenskproducerad mat, kan vi konsumenter å andra sidan kräva att ni också visar att ni bryr er om oss. Tar ansvar för oss som bor på landsbygden och i Bro centralort.

Låter oss leva utan hot om att vårt närområde, natur, luft och vårt färskvatten skall kunna förgiftas.

Någon gång får det vara nog med ny, presumtiv hälsovådlig verksamhet i vårt närområde! Någon gång måste vi sätta ner foten och säga stopp!

Erik Karlsson
, gruppledare Vänsterpartiet och Håbo-Tibblebo

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.