Tiggandet börjar gå bortom all kontroll

Tiggeriet ökar hela tiden nu och jag och många med mig känner oss maktlösa. Vi tycker synd om fattiga människor, men detta börjar gå bortom kontroll nu. Jag är en nybliven ”fattigpensionär” som inte kan skänka bara till en och då inte till övriga.

Jag har tappat lusten att gå ut nu över huvud taget, att ens gå och handla min mat! Känns som om jag måste ”freda mig” hela tiden. Överallt sitter tiggare och ropar efter mig och då får jag ångest.

Politikerna vill ha det så här, men de tar ingen hänsyn till de som mår dåligt av detta eller till våra småhandlare. Det är aldrig en lösning att göra så här, man måste gå till roten i detta, man måste sätta press på hemländerna som ingår i EU, med bidrag även för sina socialt utsatta. Ekonomisk press är kanske det enda som kan hjälpa? I vilket fall så anser jag att man ska ta hänsyn till alla, det vill säga även till de som mår dåligt av detta eviga tiggeri samt de handlare som också måste överleva och kunna försörja sig. Många kunder klagar på dem då de inte vill gå in i deras affärer på grund av tiggare utanför. Det hela handlar om hänsyn till alla!

Dessutom undrar jag var alla dessa fattiga människor egentligen bor, var de gör sina behov, hur de kan åka kommunalt och köpa ett SL-kort, vilket är dyrt idag? Ingen vet något och ingen tycks över huvud taget få ifrågasätta allt detta? Jag hör ju att ingen egentligen är nöjd med detta och att något måste göras för allas bästa. Någon lösning måste finnas? Eller ska detta bara fortsätta och eskalera och utan någon som helst vettig lösning?

Heléne