ANNONS

”MP: Fem tips för ett hållbart Nacka”

Miljöpartiet presenterar sina miljömål
Miljöpartiet presenterar sina miljömål
Kommunerna har en stor roll att spela om Sverige ska nå klimatmålen och Nacka kan bidra till en hållbar värld genom att vara en hållbar kommun.
ANNONS

Vi i Miljöpartiet välkomnar Alliansens ambition om att arbeta för Agenda 2030, hållbarhetsmålen för en bättre värld. Det är verkligen på tiden. Eftersom vi har arbetat länge för hållbarhet ger vi gärna några tips.

1. Ha ett fossilfritt Nacka 2040 som mål! Det skulle innebära minskade utsläpp från trafiken med övergång till förnybara drivmedel och mer kollektivtrafik. Det betyder också att Nacka ökar mängden förnybar el som produceras här, ställa höga krav på energieffektivisering i bostäder och bygga mer i trä.

2. Ge de kommunala bolagen hållbara ägardirektiv och ge Nacka Energi i uppdrag att bygga upp en väl fungerande ladd­infrastruktur och tillräckligt med ström i nätet för snabbladdning av elbilar.

3. För dialog med landstinget om ny kollektivtrafik: Nacka är en kustkommun som kan ha nytta av både stadslinbana och fler pendelbåtar.

4. Mer solenergi, det är inte bara gratis på sikt, utan sparar också både pengar och miljön när skolor, förskolor och äldreboenden inte värms med olja.

5. Styr mer vad som byggs så att vi får klimat­smarta hus i massivträ. Vi vet att ni arbetar för klassiska kvarter i 1800-talsstil, men vad som verkligen behövs är ”miljövänliga” kvarter för 2000-talets utmaningar.

För fler tips rekommenderas Miljöpartiets budgetförslag för ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart Nacka. Där tar vi hänsyn till att jorden har begränsade resurser, ser Nacka som del av lösningen och hur förebyggande arbete och satsningar på barn, unga, äldre, kultur och mötesplatser alltid är lönsamma. För alla. För även om satsningarna kostar pengar just nu, så betalar ett hållbart samhälle igen sig på lång sikt. Alltid.

Sidney Holm (MP) Språkrör, Miljöpartiet Nacka Lisskulla Zayane (MP) Språkrör, Miljöpartiet Nacka

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.