Min lokala hjälte

Toppbetyg för Stuvsta vårdcentral

svar på insändaren ”Vårdcentralen håller inte måttet” i MItt i Huddinge den 16 juli.

”Irriterad patient” skriver om sina tråkiga intryck av ”Stuvsta och Huddinge vårdcentral”. Jag har precis motsatt erfarenhet, åtminstone av Stuvsta vårdcentral. Jag anlitar vårdcentralen många gånger per år och har alltid fått både ett vänligt och service­inriktat bemötande och en god omvårdnad.

De gånger jag akut behövt läkarhjälp så har personalen gjort sitt yttersta för att klämma in en tid samma dag eller påföljande. De gånger min ordinarie hus­läkare har varit fullbokad har jag fått komma till andra doktorer. Jag har på så sätt träffat fyra av vårdcentralens läkare. De har alla varit ytterst lyhörda, vänliga och kompetenta. Det verkar som om ”Irriterad patient” tror att ”Stuvsta och Huddinge vårdcentral” hänger ihop administrativt. I själva verket är de helt fristående från varandra. Huddinge vårdcentral tillhör landstinget. Stuvsta vårdcentral ägs och drivs av personalen.

När man ska välja vårdcentral eller annan vårdgivare är Internetsajten omvård.se till god hjälp. Där kan man jämföra hur patienterna betygsätter vård och bemötande. På omvård.se kan man se att Stuvsta vårdcentral enligt patienterna är en av de allra bästa i Stockholm med omnejd. Huddinge vårdcentral ligger däremot något under genomsnittet. I Linköping, som ”Irriterad patient” framhåller som ett föredöme, finns ingen vårdcentral som når upp till Stuvstas betyg.

Björn Kullander