Läsare: ”Tragisk utvecklingen av centrum”

Mitt i Sundbyberg 31 januari.
Mitt i Sundbyberg 31 januari.
Handeln i Sundbyberg, och på Sturegatan i synnerhet, berör. Många har reagerat på artikeln om butiksägarnas tuffa verklighet.
Mitt i Sundbybergs artikel om den lokala handeln och de allt tuffare villkoren för handlarna när kunder lämnar Sundbyberg, har vållat debatt. Många Sundbybergsbor har tyckt till, och i vissa fall levererat förslag på lösningar. Här är en del av de reaktioner som nått redaktionen:
Sedan Willys parkering stängde har det blivit bekvämare att handla t.ex på Bromma blocks än i Sumpan om man är bilburen.
Pasi
Det nya Södermalm? Tillåt mig skratta. Sumpan är inte större än en liten bit av östra södermalm. Exploateringen i området bäddar för fortsatt dåliga tider med punkthus och låg exploateringsgrad. Problemet är 1900-talets stadsplanering.
Lee
Shoppar gärna i Sundbyberg men det är stängt på söndagar.
Birgitta
När jag växte upp här på 40-talet bodde 15 000 personer i Sundbyberg och affärerna blomstrade, trots att det var fattigt var det full fart! Men idag, trots inflyttningen, är det verkligen tomt. Det är tragiskt att se. Bra om man försöker få hit ett varuhus och fler små affärer, som en bokhandel.
Oklokt att låta myndigheter ta över Lindexlokalen.
Ann-Marie
Ja, vad sägs om att ta tillbaka t ex Åhléns till byn som var en ganska stor dragningskraft?
Susanna
Det finns ju knappt några affärer kvar på Sturegatan så självklart åker jag t.ex till Solna och handlar istället.
Jeanette
Finns det inga parkeringar så finns det inga som handlar där. Nästan alla större varuhus har ju försvunnit. Willys parkering blir bostadshus, alla bor inte bredvid utan behöver bil för att handla.
Eva
Synd att vi saknar kvalitet i butiksutbudet, det är bara krogar som växer dom svampar i Sumpan!
Berith