ANNONS

Trakasserier vid Fornuddens skola

Fornuddens skola.
Fornuddens skola.
"Ni föräldrar som har söner 12–14 år gamla och som bor inom cykelavstånd från skola – har ni koll på vad de egentligen har för sig helger och en del kvällar?" skriver signerat som tycker att Tyresö blivit otrevligt istället för trevligt.

ANNONS

Trevliga Tyresö –  var finns det? När min dotter genar över Fornuddens skolgård på väg till eller från bussen kvällar och helger blir hon utsatt för sexistiska glåpord av ett gäng killar i 12–14 -årsåldern som hänger där. De här grabbarna klättrar också på skola och skoltak och det är farligt för dem och definitivt inte bra för taket.

Vad de mer har för sig vet jag inte, men personalen på skolan kanske märker saker som hänt när de kommer till jobbet på måndagar.

Fornuddens skola har ju haft stora problem med skadegörelse. För många år sedan brann gymnastiksalen ned på grund av ungdomar som tagit sig in. Vi vuxna som ser och hör ungdomar hänga på skolgården och klättra på skolans tak måste naturligtvis prata med dem och tala om att vi ser och hör vad som händer.

Vi måste tala om att de inte skall klättra på taket och att man inte får sabba och förstöra.

Men det är bara jag som gör det. Andra vuxna som går förbi eller bor i närheten tittar bort eller verkar inte bry sig. När jag försöker prata med grabbarna får jag glåpord och häromkvällen sparkade en av dem på vår dörr och gapade och skrek.

Så jag förstår att ni är rädda, ni andra som inget gör. Men om vi börjar bli rädda för våra barn är vi illa ute. Sätter vi inte gränserna nu, hur blir det senare i livet för unga människor?

Ni föräldrar som har söner 12–14 år gamla och som bor inom cykelavstånd från skola – har ni koll på vad de egentligen har för sig helger och en del kvällar? Vet ni att de trakasserar människor? Det verkar inte så.

Och ni politiker som vill bygga en jätteskola i Fornuddsparken – tror ni att problem med gäng som ”hänger” på skolgården blir mindre på en stor skola än en liten?

”Trevliga Tyresö” fungerar nog som politiskt slagord men verkligheten är annorlunda. Runt Fornuddens skola och Fornuddsparken är det otrevligt. Jag tror inte det blir trevligare när man byggt den nya ”Ghetto­skolan”.

ANNONS

Otrevliga Tyresö