Tre tips till Arriva – för bättre busstrafik

Inför en ny hållplats på Sjövägen för buss 502 föreslår insändarskribenten i ett ­öppet brev till bussbolaget Arriva.Foto: Åsa Sommarström
Inför en ny hållplats på Sjövägen för buss 502 föreslår insändarskribenten i ett ­öppet brev till bussbolaget Arriva.Foto: Åsa Sommarström

Här är mina förslag till Arriva som vill utveckla kollektivtrafiken i Stockholm och vill göra våra resor ännu bättre (som Arriva själva skriver på sin hemsida):

1.Buss 505 och 502 har fått nya turer och passerar nu Friends Arena. Jag förstår att bussarna inte stannar vid Arenan på grund av byggarbete i område, men att det ska ändras i framtiden. De nya turerna betyder dock att det försvann tre busshållplatser som fanns på Sjövägen. Det finns inte någon bushsållsplats i närheten av Tennishallen och Råstaparkhallen. Två 505:or och två 502:or passerar de båda hallarna i rusningstrafik åt varsitt håll och stannar inte i närheten. Det bjuder alla som ska till hallarna att ta bil – skandal i dessa tider när man pratar så mycket om att lämna bilen hemma!

Ordna en busshållsplats vid hallarna för både 505 och 502.

2. Man har ordnat en ny busshållplats för buss 505 (mot Solna Centrum) och 540 (mot Universitetet) i Ulriksdal. Där väntar ofta mycket folk, men det saknas en busskur. Samtidigt på Sjövägen står oanvända busskurar på tre busshållplatser efter att 505 fick en ny tur. Det känns som ett dåligt skämt. Ordna en busskur på nämnda busshållplats i Ulriksdal.

3. Under evenemang på Friends Arena kör man extra bussar från arenan. En av dem går mot Danderyds Sjukhus eller Mörby. Men bussen stannar inte vid busshållplatsen Råstahem. Vi som bor i Ulriksdal måste gå samma väg som den bussen kör ända till Råstahem och det tar 20 minuter.

Det skulle inte kosta mycket att stanna vid Råstahem med den ­extra bussen men tänk vilken tjänst skulle ni göra åt alla som bor i Ulriksdal! Ordna så att den extra bussen stannar också vid Råstahem busshållplats, tack.

Marzena von Semkov

Det bjuder alla som ska till hallarna att ta bil – skandal i dessa tider