ANNONS

”Tullinge TP chockhöjer medlemsavgifterna för barn”

Brantbrinks IP
Även familjer med normalinkomster får svårt att klara avgifterna om barnen vill vara med i flera aktiviteter, men skribenten.
Vi är flera Tullingebor som oroas över föreningen Tullinge TP fotbolls chockhöjda medlemsavgifter. Till exempel har avgiften för en åttaåring fördubblats, till 2 500 kronor per år.
Insändarskribenten Ulf Andersson Greek menar att även familjer med normalinkomster får svårt nu.
ANNONS

”Vi är flera Tullingebor som oroas över föreningen Tullinge TP fotbolls chockhöjda medlemsavgifter. Till exempel har avgiften för en åttaåring fördubblats, till 2 500 kronor per år, och planeras höjas ytterligare, till 2 700 kronor per år, 2021.

Det anser vi rimmar dåligt med föreningens mål att vara en ”breddklubb”. Man anger stolt på sin hemsida att barn ska kunna delta så mycket de vill och att ”inga barn ska behöva välja idrott i alltför tidig ålder”. Dessvärre är avgiften densamma oavsett hur mycket barnet deltar. Träningar ges flera gånger i veckan, utom- och inomhus, nästan året runt.

Föreningen har en idé om ett slags social fond som kan subventionera avgiften för familjer som ber om hjälp.

Men hur tänker man sig att ens familjer med normalinkomster ska ha råd att ha sina barn i flera aktiviteter när avgifterna ligger på flera tusen kronor?”

Ulf Andersson-Greek

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.