Unga hade livat upp Enebyängen

Som en som bott i Täby som har hyfsat progressiva moderater och som inflyttad till Danderyd med ärkekonservativa gammelmoddisar gläds man åt att det äntligen ska byggas! Tack för det, verkligen! Har det gått upp en talgdank månne?

Dock – vad tänkte ni på när ni byggde Enebyängen? Det är en spökstad förutom överartiga Coop. Utan Djursholmstrafiken till och från livsmedelsbutiken, och de närliggande villornas matbehov är stället en kal industritomt med konkursande företag som följd.

Tänk om ni hade byggt lägenheter för studenter eller hyresrätter ovanpå restaurangerna eller elaffären. Då hade det funnits ett liv, och ni hade gjort oss ungdomar utan rika föräldrar väldigt lyckliga! Det finns massor med skötsamma unga utan medel till något annat än hyresrätter eller studentbostäder. Och Danderyd är nära universitetet.

Ungt boende behöver inte vara extremt bullerskyddat – inte heller vansinnigt flådigt. Bara bra 20–40 kvadratmeter med möjlighet till schysst hyra.

Med risk för att få ett slag med golfklubban över huvudet vill jag dessutom föreslå att det går att göra något vettigare än att ha en golfbana mittemot Enebyängen. Där kanske dyrare bostadsrätter har sin rättmätiga plats? Idka golf-jordbruk kan man ju göra både på Kevinge och Djursholms banor bland annat.

Vakna ni Djursholmsnisse-moddisar, ta tag i golfklubban, ta på er ”nu-ska-här-byggas-rimliga-bostäder-glasögonen” och se världen utanför ”slottet”!

Denise