Universitet är en äcklig arbetsplats

Jag är andraårsstudent på Stockholms universitet. Jag tillbringar hela arbetsdagar där.

Det är så äckligt på skolan att man skäms. Borde inte detta vara Sveriges flaggskepp bland universiteten? Jag ser råttor varje dag, sommar som vinter. De klättrar i träd och buskar, äter ur papperskorgarna och ur askkopparna. På vintern sandas och skottas det dåligt.

Alla elever har lektioner samtidigt, så tusentals människor har lunch samtidigt och delas upp i fem köer till lunchställen. Som längst har jag fått köa i fyrtio minuter, för att sedan få slänga i mig min lunch. Ta med sig lunch? Visst, och köa till mikrovågsugnarna som har möglande matrester i sig?

Toaletterna är värst. Det finns sällan papper eller tvål. Handdukstorkarna och toalettlåsen går jämt sönder. Det stinker av urin och väggarna är ständigt nerklottrade. Jag håller mig hellre hela dagen än att tvingas gå in i ytterligare ett toalettbås som det antingen är stopp i, eller som har svämmats över.

Salar och bibliotek är iskalla, att försöka hålla koncentrationen uppe en hel dag är ett skämt.

Listan kan göras milslång. Något måste göras! Ingen annan arbetsplats skulle tillåta en lika vidrig miljö. Jag uppmanar alla elever att skärpa sig, göra rent efter sig på toaletter och arbets­ytor. Men främst riktar jag detta till de som står ansvariga – varför ser vår skola ut som den gör? Skärpning!

Äcklad student

Stockholms universitet är en äcklig arbetsplats och både elever och ansvariga borde skärpa sig, skriver en student.arkivbild

Det är så äckligt på skolan att man skäms. Borde inte detta vara Sveriges flaggskepp bland universiteten?