ANNONS

”Har aldrig upplevt problem med tiggare”

Här är returstationen vid Ica Stop som är en av elva platser i Täby där tiggerifria zoner planeras att införas nästa år, enligt M- och KD, som haft majoritet för förslaget.Enkät om tiggeriförbud vid en av de föreslagna zonerna: utanför och kring Ica Stop på Bergtorpsvägen.
Täby har beslutat att införa tiggeriförbud vid en rad returstationer. De styrande politikerna borde ägna sig åt annat, anser insändarskribenten.
"Det är helt enkelt ett ickeproblem som kommunansvariga spiller tid och pengar på", skriver signaturen GM bn.
ANNONS

Kverulanter och knäppgökar finns överallt i vårt samhälle. Det får man tolerera. Tack och lov är de i synnerlig minoritet.

Därför är det mer än beklagligt att Moderater och Kristdemokrater (vart tog det kristna vägen?) tar rygg på dessa gnällanden i sina snedvridna politiska ideologier. Att SD ansluter sig är mer än naturligt. Här kan deras unkna ideologi marknadsföras med pukor och trumpeter.

Har kommunens representanter personligen blivit utsatta för tiggeri eller är hörsägen gott nog?

Personligen har jag besökt nu diskuterade uppsamlingsställen ett otal gånger, ofta vid Lidl, och jag har aldrig upplevt något problem med tiggare.

I de fall ”hjälp” erbjudits, har ett enkelt nej räckt mer än nog. Det är helt enkelt ett ickeproblem som kommunansvariga spiller tid och pengar på.

Det ordas om det ovärdiga i tiggeri. I Täby Centrum ser man dagligen hur pensionärer, ofta rullstolsbundna, går och gräver i papperskorgar efter tomburkar. De talar om hur svårt de har att få ekonomin att gå ihop, med pensioner som minskar i reala mått samt om dyra kommunala boenden. Det kallar jag störande och djupt ovärdigt.

Väntar på kommunens utspel om hur vakter vid papperskorgar skall införas i Täby Centrum.

GM Bn

ANNONS