ANNONS

Utan bilbälte kan du skada andra

ANNONS

Svar på insändaren med rubriken ”Var det nödvändigt att jaga mig med blåljus?” den 19 november: Du skriver och beklagar dig över att poliserna som stoppade dig inte var ödmjuka nog, och jagade dig med sirenerna på. Du körde trots allt ”bara utan bälte” och ”utsatte om något, bara en fara för dig själv”!

Jag tycker det var helt rätt gjort av poliserna! Det är olagligt att köra utan bälte av många anledningar. En av anledningarna är att du kan skada människor, många fler än bara dig själv.

Anta att du råkar krocka med en annan bil. I den bilen sitter en familj bestående av två vuxna och tre barn, alla har bilbälte på sig, för det ska man ha. Men en krock är så pass hård och allvarlig att i smällen, flyger du ut ur din bil och in igenom deras framruta! Hela familjen dör av sina skador för att du har flygit igenom deras ruta och orsakar dem så stor skada att de inte överlever, bara för att du inte har bälte! Är det värt det?!

Man ska inte vistas ute i trafiken om man inte kan föra sig och sitt fordon fram på ett säkert sätt. Om du inte vill använda bälte nästa gång du ska ut i trafiken, ta bussen! Jag vill inte stöta på såna som dig ute i trafiken när jag är ute och kör med mina barn.

Ansvarsfull bilkörare!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.