”Att inte utnyttja din rösträtt är att ge bort makten”

EU-parlamentet i Bryssel. 26 maj är den stora valdagen och från 8 maj öppnar förtidsröstningen.
Att inte utnyttja din rösträtt är att ge bort makten över din framtid, menar insändaren.
Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Att rösta i EU-valet är en möjlighet för dig att påverka din framtid, Sveriges framtid och hela Europas framtid, menar Erik Elverö.

Rekordmånga förtidsröstar i Upplands Väsby inför EU-valet

Rösta i EU-valet den 26 maj!

Att inte utnyttja din rösträtt är att ge bort makten över din framtid. Låt inte någon annan bestämma över din framtid. Rösta i EU-valet den 26maj!

Vår rösträtt till Europaparlamentet är en unik rättighet att påverka i gränsöverskridande frågor. Aldrig tidigare har våra demokratier varit utsatta för sådana påfrestningar som nu.

Som medborgare i Europeiska unionen påverkas ditt dagliga liv av EU. 60% av de beslut som fattas i kommunfullmäktige och 50% av de beslut som fattas i riksdagen handlar om frågor som avgörs på EU-nivå. Migration, klimatförändringar och säkerhet är några av de viktiga frågor som EU arbetar med.

Trots allt detta har valdeltagandet sjunkit i unionen. Valet 2014 var valdeltagandet i Sverige endast 51%, 49% av svenskarna valde att inte nyttja sin rösträtt och förlorade då möjligheten att påverka sin framtid. Gör inte om deras misstag. Rösta i EU-valet den 26maj!

Av Erik Elverö, volontär vid denhärgångenröstarjag.eu