ANNONS

Utred Björkbacken

Björkbacken
"Nu har det visat sig att den kalkyl som framförts av Moderaterna angående renovering av Björkbacken varit alldeles uppåt väggarna".
ANNONS

Det är en absolut självklarhet att varje ekonomisk kalkyl rörande kommunens ansvarsområden ska redovisas för hela kommun­styrelsen och bör även vara offentlig handling.

Nu har det visat sig att den kalkyl som framförts av Moderaterna angående renovering av Björkbacken varit alldeles uppåt väggarna.

I själva verket skulle den kunna kosta omkring en tredjedel. Det känns mer som ett politiskt utspel och en lek med våra skattepengar.

Ja, det är ju så med somliga politiker – de verkar inte ta detta med ekonomi på allvar. Oavsett hur klantigt man sköter sig – behöver jag nämna Nyboda skola – så ramlar ändå pengarna in i samma utsträckning som tidigare. Skatterna är en pålitlig inkomstkälla.

Arkitekter kan ibland få för sig att vi alla vill ha öppna ytor och ljus, när vi i själva verket vill ha det ombonat och slippa insyn. Det kan mycket väl vara så att Björkbacken känns mera trevlig och mysig än någon nybyggnad som dessutom har färre platser. Har Björkbacken grava funktionella brister? Är där svårframkomligt och tungrott?

Om det finns problem som inte går att åtgärda, kommer saken i ett annat läge – men det är inte vad som framförts som argument. Utred Björkbacken ordentligt!

Roy