ANNONS

Utredningen borde kunna göras billigare

ANNONS

Nu har man tagit ett beslut igen. Det ska kosta 25 miljoner kronor att utreda hur man ska gå till väga när man nu ska bygga om en av Bobergs gasklockor. Man frågar sig därför om man inte skulle kunna göra det för 2,5 miljoner i stället? Sätt dit två tekniskt välutbildade utredare som får ett år på sig att komma fram med en lösning, det borde väl ändå räcka till. Vi talar nu alltså om ”en utredning om hur principerna för ombyggnaden ska gå till, inte en faktisk ombyggnad”.

Men ändå, är det kanske inte så, att det den här gången är fråga om samma smarta beslutsfattare, som dom som bestämde att vi äntligen skulle få ett antal glashala betongplattor att halka omkring på. Man kallar det för ett 500 meter långt konstverk, men då saknas det faktiskt 190 meter. Installationen är 310 meter lång, varför vän av ordning undrar, vart de resterande betongelementen har tagit vägen? Är det kanske så att någon har skaffat sig en privat halkbana att öva på i trädgården? Ingen tycks veta.

Jag har även hört från ett flertal äldre medborgare här i Hjorthagen, att dom inte klarar av att gå på dessa hårda och hala betongplattor av det enkla skälet att dom ”blir alldeles yra i huvudet av alla flimrande svarta symboler som gjutits in i plattorna”. Bra beslut är verkligen sällsynta, sällsynt är det också med bra beslutsfattare, men allra mest sällsynt verkar det vara med vett och sans inom förvaltningen.

Ett litet svar kunde man väl få ändå.

Micke motionär

Skulle det inte gå att göra utredningen för en tiondel av den kostnad man nu tänker sig, undrar skribenten.arkivbild

Sätt dit två tekniskt välutbildade utredare som får ett år på sig att komma fram med en lösning.

ANNONS