Vad blir egentligen kvar av Rotsunda?

Till sist har man då lyckats lägga ned de sista resterna av kommunal skola i Rotsunda! Vi har sedan vår dotter började F-klass i Rotsundaskolan 2006 kunnat följa nedmonteringen av vår skola och därmed hela Rotsundaområdet. Man beundrar de föräldrar som orkat hålla sig kvar genom alla förändringar och brutna löften om reparationer, förbättringar och satsningar. Man beundrar även personalen som orkat med detta.

Till er vill vi bara tipsa om att det finns utmärkta skolor i Väsby. Vi gav upp hoppet om att Sollentunas politiker skulle bry sig om oss i norra gränsområdet för flera år sedan, och vår dotter går sedan dess i en bra skola och hon trivs jättebra. Och trots varningar om hur dåliga skolorna är norr om gränsen lär hon sig precis det hon behöver och lite till eftersom det ju faktiskt är vi som föräldrar som påverkar skolresultat, inte kommunpolitikerna. Dessutom är det otroligt skönt att vid skolavslutningen veta att skolan finns kvar efter sommaren.

Som boende i Rotsunda undrar man nu vad våra politiker vill lägga ner härnäst – fortsätter man så här borde vi kanske föreslå att flytta över hela Rotsunda till Väsby i stället.