Vad gör bina för nytta i centrum?

Svar på insändaren ”Bina mår bra i stadsmiljö – och är livsviktiga för oss” den 27 augusti:

Hej, Karolina Lisslö och BeeUrban. För det första vill jag klargöra att jag mycket väl kan se skillnaden mellan getingar och bin, skillnaden är ju ganska markant. Och ja, de dör när de sticker, därför vet jag med 100-procentig säkerhet att det är bin som skickat mig till sjukhus. Och jag har absolut inte befunnit mig i närheten av bikupor.

Visst är getingar ettrigare, och ja – även humlor är farliga, men de är inte direkt de som attackerar, eller hur?

Och visst är bin viktiga, jag säget inte emot dig där. Men de ska vara där de gör nytta, det vil säga där odlingarna finns, där blommorna finns och det är inte i stan. Sätt bikuporna på landet, där de hör hemma.

Jag kan inte tycka annat än att dina argument kantrar lite – att bina mår bra i stan och det av en enda anledning: insektsgifterna i jordbruket. Men gör något åt det i stället då! Och det att bina står för mycket av det jag äter – ja visst, men svara mig gärna på var man odlar grönsaker, frukt och så vidare i Huddinge centrum?

Om du som allergisk väljer att jobba med bin är ditt val – men jag har inget val utan har flytt många gånger i sommar med dina bin surrande runt mig. Tack för det!

Laddat med Raid och stretchat avtryckarfingret