ANNONS

Vädjan till alla Lidingöbor: Stöd dina lokala småföretagare!

Lidingö centrum
Öde i centrum i coronakrisens spår.
Coronaviruset har skapat stora problem för kommunens småföretagare. Läget är akut och vi vill nu be dig och alla du känner att stödja oss i denna kris så vi kan fortsätta vara här för dig och din familj, skriver representanter från Företagarna Lidingö.
ANNONS

I vår kommun finns idag 1900 småföretag och över 4000 soloföretagare. Inte minst småföretagen kämpar varje dag för att du ska ha nära till just det du behöver. Bagaren, restaurangen, tobaksbutiken, cykelhandlaren, frisören, blomsterhandeln, massören, cateringföretaget och snickaren – alla representerar vi företag som just nu kämpar för att finnas kvar när krisen är över.

Är kommunens hjärta

På många sätt är de minsta företagen kommunens hjärta. De står för 34 procent av skatteintäkterna, vilket är 978 miljoner kronor. Dessutom fanns det före krisen 10 211 jobb i våra små företag.

Detta kanske inte är någonting du funderat över, de har ju alltid funnits där. Det är lätt att ta för givet att man ska kunna köpa sitt bröd på det lokala bageriet, dela goda stunder med vänner och familj på restauranger och barer eller göra sig fin inför högtider hos favoritfrisören. Kort och gott står småföretagen för ljusglimtar i gemene man och kvinnas vardag, vilka i värsta fall nu kan komma att försvinna.

Många går på knäna

Sedan några veckor tillbaka har vi småföretagare inte bara upplevt en inbromsning av vår försäljning, den har för flera av oss helt tvärstannat. Många av oss går just nu på knäna och vi vet idag inte om vi kommer att kunna betala ut löner till våra anställda nästa månad. Vi ser våra livsverk gå upp i rök framför våra ögon.

Givetvis har vi all förståelse för att kommunens invånare är oroliga för att själva smittas eller för att bära vidare viruset till en närstående som tillhör en riskgrupp. Det är inget annat än beundransvärt att vi som befolkning gör allt vi kan för att inte utsätta oss för onödiga risker och därmed hjälper sjukvården i bekämpningen av coronaviruset.

Vi vill därför slutligen uppmuntra dig som bor i vår kommun att även fortsatt stödja oss, dina lokala småföretagare, på det sätt du kan.

Om du inte tillhör en riskgrupp. Handla hos din butik på hörnet, unna dig ett besök hos det lokala bageriet på vägen hem, ta take-away från din kvarterskrog, köp cykeln nu som du hade tänkt köpa senare i vår.

Om du tillhör en riskgrupp. Lyft telefonen och berätta vad du behöver så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig utan att du behöver utsätta dig för onödiga risker som kan riskera din hälsa. Våra butiker har redan börjat visa kläder med Skype och Facetime för konstnadsfri hemleverans. De visningarna kan bli lite roliga. Krogarna som inte tidigare gjort det erbjuder också hemleverans. Vi försöker på alla sätt och hoppas att ni kan hjälpa oss.

Ingen insats är för liten. Om du gör vad du kan, så lovar vi att göra allt som står i vår makt för att finnas kvar när den här krisen blåst förbi. Tillsammans kan vi se till att XX inte stannar utan fortsätter att hålla öppet i och genom krisen.

ANNONS

Jonas Melcherson, ordf. Företagarna Lidingö med styrelse

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.