ANNONS

”Våga vägra smartphone”

Dålig täckning ett problem i skärgården.
"Jag vill uppmana alla att sluta vara så beroende av media via nätet."
"Jag nobbar smartphone, jag har en gammaldags mobil med kontantkort. Jag vill uppmana alla att sluta vara så beroende av media via nätet", skriver insändarskribenten.
ANNONS

Våga vägra smartphone! Jag nobbar smartphone. Jag avskyr att vi ska tvingas köpa dyr elektronik för att kunna använda samhällets tjänster – såsom mobilt bank­ ID, busskort, information om störningar och så vidare. Och bli spårade, kategoriserade, påtvingade riktad reklam.

Jag har en gammaldags mobil med kontantkort och slipper detta. Min enkla mobil, vars batteri håller tio dagar. Den fotar inte men tar emot mess och fyller därmed sin funktion. Vill jag ha mer avancerade ting utförda, använder jag min dator hemma.

Vi borde protestera mot smartphones inflytande på infrastrukturen. Säg att Lasse, 79, kommer till busshållplatsen, och det står på den digitala tavlan: ”Störning i trafiken. Se sl.se för vidare information.” Jaha? Där står du och vet inte om bussen kommer i dag, vad som har hänt, vart du ska ta vägen i stället.

Jag vill uppmana alla att sluta vara så beroende av media via nätet. Det enklaste sättet att slå ut ett helt lands funktion är att slå ut elektriciteten och alla servrar. Markbunden kommunikation kan överleva på batteri. En knappmobil duger gott!

Mor 55

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.