ANNONS

L: ”Vi behöver en vårdcentral till”

16951634-vardcentralk
Fler vårdcentraler behövs, skriver insändarskribenterna.
"Det är frihet att ha tillgång till snabb och trygg vård på nära håll när man behöver." Det skriver insändarskribenterna.
ANNONS

Det fria vårdvalet gör att folk kan söka vård över hela länet, men det måste också finnas ett starkt vårdutbud lokalt.

Det är frihet att ha tillgång till snabb och trygg vård på nära håll när man behöver. För de flesta handlar det om husläkaren, distriktssköterskan, psykologen och de andra på vårdcentralen.

Men det handlar också om barnavårds­centraler, mödrar- och skolhälsovården. I takt med att befolkningen ökar behöver vården byggas ut i Upplands-Bro. Först och främst måste de vårdcentraler som redan finns i Bro och Kungsängen fås att fungera bättre.

Vi har de senaste åren ökat ersättningen till vårdcentralerna och sett till att mer pengar går till vård­centraler där hälsan är sämre. Men vården behöver också byggas ut i Upplands Bro.

Husläkarmottagningarna är navet i vården. Nästa steg blir att bygga ut ett system med fastläkare och låta alla välja sin egen fasta läkarkontakt.

Det ger bättre kontinuitet och trygg­are vård.

Vi tror att det kommer­ behövas en ny vård-central­ i Upplands Bro de närmaste­ åren.

I takt med att befolkningen växer ökar drivkrafterna för en privat ­etablering. Om det inte sker tillräckligt snabbt kan landstinget starta en egen vårdcentral.

För oss i Liberalerna är en av de viktigaste upp­gifterna att metodiskt ­arbeta för en mer jämlik vård och hälsa.

ANNONS

Hans Åberg (L) Ordförande Liberalerna­Upplands-Bro Anna Starbrink (L) Hälso- och sjukvårds­landstingsråd SLL