ANNONS

”Bromsa byggtakten och en skenande kommunskuld”

Nikoletta Jozsa, Liberalerna Järfälla.
Nikoletta Jozsa, Liberalerna Järfälla.
Liberalerna är oroliga över underskott i kommunen, skriver Nikoletta Jozsa i en debattartikel.
ANNONS

Den vettlösa byggtakten i Järfälla kräver stora markförsäljningar för att betala vägar, skolor, förskolor, äldreboende etc. Markförsäljningar som nu stannat av eftersom de nya lägenheterna inte säljs i den takt som det var tänkt. Nya skattebetalare flyttar inte in, skattekraften uteblir och kommunen tvingas låna pengar för att hålla välfärden över ytan. För 2017 räknade kommunen med att sälja mark för 794 miljoner – resultatet blev 166 miljoner!

Vi liberaler har under flera år pekat på kommunens brist på trovärdiga och ansvarsfulla byggplaner, ekonomiska uppföljningar och analyser av bostadsmarknaden. Vi är djupt oroade över vilka underskott som den styrande S-ledda koalitionen lämnar efter sig i höst. Mycket orsakat av den snabba utbyggnaden.

Kommunskulden närmar sig i snabb takt 3 miljarder. Kommunens ekonomiska reserv om 500 miljoner har på kort tid försvunnit och målet om att ha 2 % överskott i kommunkassan nås inte längre. Allt detta som ett resultat av en alltför snabb byggtakt i Järfälla.

För att rädda kommunens välfärd, ekonomi och för att inte rea ut Järfällabornas mark till byggbolagen vill Liberalerna bromsa byggtakten. Liberalerna har länge varnat för just detta men ingen har velat lyssna förens detta blev en valfråga. Järfälla ska inte vara ett ekonomiskt spel med invånarnas välfärd som insats! Järfällaborna förtjänar bättre.

Nikoletta Jozsa, Gruppledare, Liberalerna Järfälla

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.