”Otroligt omdömeslöst”

Björkbacken
Riskerar att avvecklas.
Återigen visar kommunen med socialchefer, politiker och andra beslutsfattare sina rätta ansikten när de bestämmer att man ska stänga hela Björkbackens ålderdomshem.

Man gör detta på grund av att man påstår att Arbetsmiljöverket har gjort nedslag på att vissa toaletter är för små. Men enligt personer som jobbar där och andra så är det inga problem med toaletter eller annat. Med tanke på att det fungerat bra att driva vård i byggnaden sedan 60-talet är det svårt att se att det skulle vara skälet till att man bommar igen.

Tycker det är otroligt omdömeslöst för att inte tala om hjärtlöst att utsätta de gamla och dementa för en sådan omfattande förändring. Inser man inte hur detta kommer att påverka, framför allt dem som lider av Alzheimers och demens?

De som nu bor där har äntligen funnit en trygghet i tillvaron tillsammans med dem som jobbar där, och har på ett sätt blivit som en familj. Denna vill man nu slita isär för att kasta in alla de drabbade i det kaos som kommer att uppstå på grund av detta.

Förändringar som denna skapar en stor otrygghet och oro bland de sjuka som kan vara rent av skadligt. Jag hoppas innerligt att ni som beslutat om detta tänker om och tänker till, en gång till, innan ni gör något. Tänk dig själv hur du skulle må om du blev uppryckt och ifrånsliten din trygghet och din familj.

Vi är skyldiga de äldre som byggt upp vårt land och uppfostrat oss att visa vår uppskattning i stället för att behandla dem på detta sätt.

MG