ANNONS

”Investeringar i skolan går före sänkt skatt”

S lovar 37 miljoner mer än alliansen för att stärka Nackas skolor och förskolor.
ANNONS

I en debattartikel i Mitti Nacka 2018-04-17 bemöter Moderaterna vår kritik av att de istället för att investera i Nackas skolor sänker skatten.

Nacka har länge visat goda skolresultat. Men i Lärarförbundets senaste rankning om bästa skolkommun rasar Nacka drastiskt. Det är utebliven resurshöjning per barn samt lärarnas ohälsa som förklarar raset. Under året kommer förskolorna att ha en ungefärlig kostnadsökning på 2,4 % som innefattar planerad lärarlönehöjning och lokalkostnadsökningar m.m. Men i majoritetens budget ökar resurserna endast med max 1,4 %. Det betyder på ren svenska nedskärningar inom förskola och skola.

”Märkligt sänka skatten”

Det är anmärkningsvärt att den moderatledda alliansen sänker skatten samtidigt som både Lärarförbundet och flera upprop av skolpersonal vittnar om den ansträngda situationen både sett till arbetsbörda och ekonomi. Detta samtidigt som Nackas förskolebudget är lägre än grannkommunen Värmdö.

För oss är detta enkelt. Investeringar i skolan går alltid före skattesänkningar för dem som tjänar allra mest.

För att ge alla barn bättre möjligheter att nå framgång behövs ökade investeringar. Det behövs också för att ge skolledning och lärare rätt förutsättningar för att de ska kunna genomföra sitt otroligt viktiga arbete.

”Fler lärare för ökad studiero”

I vår budget för Nacka kommun investerar vi 37 miljoner mer än den moderatledda alliansen i Nackas skolor och förskolor. Då investeringar i framtiden är högsta prioritet för oss är vi beredda att satsa ytterligare om vi får förtroende att styra i Nacka efter valet.

Den 9:e september avgörs inriktningen för Nackas förskolor och skolor.

Vi kommer arbeta för att öka antalet lärare för bättre studiero och ordning i klassrummen, utöka förskolan till 30 timmar för alla barn och införa läxläsning inom fritidsverksamheten.

 

ANNONS

Khashayar Farmanbar (S), kommunalråd i opposition

Espen Bjordal (S), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden

 

 

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.