ANNONS

MED: Kasta inte bort din röst igen

Insändaren ifrågasätter de etablerade partierna
Insändaren ifrågasätter de etablerade partierna
I höst är det val till Sveriges riksdag. Allianspartierna vill återigen ha stöd för en alliansregering. Men varför skulle en väljare rösta på något av dessa partier?
ANNONS

De senaste tre åren har allianspartierna vägrat att försöka ta över regeringsmakten i landet, trots att de har kunnat. Bakom kapitulationen ligger besattheten av att vilja bojkotta Sverigedemokraterna. Man offrar alltså sin egen politik och sina väljares röster för att kunna hålla SD borta från inflytande.

”Gräddfil”

Hur har strategin fungerat? Jo, en regering med stöd av Vänsterpartiet styr landet med ökade skatter, mer byråkrati och politiskt förmynderi som följd. En röst på ett alliansparti i valet 2014 blev alltså en på en regering som bedriver skadlig vänsterpolitik. SD ökar ännu mer i opinionen på grund av övriga partiers barnsliga agerande mot dem. De får i och med detta också en gräddfil och slipper att stå till svars för sina åsikter både gentemot allmänheten och sina egna medlemmar.

Landets invånare vill att Sverige ska fungera; vården, skolan, polisen med mera. Det viktigaste är inte vem som beslutar något, utan vad som beslutas.

”Finns alternativ”

Medborgerlig Samling (MED) finns nu som alternativ för de borgerliga väljare som vill rösta på ett vuxet parti med självförtroende som respekterar demokratin och dem som röstat på andra partier.

MED tänker påverka landets utveckling så mycket som går i den riktning vi anser behövs. Därför är vi självklart öppna för att samtala med alla partier och komma överens i de frågor vi kan göra det.

Tobias Ekelin Ordförande Medborgerlig Samling Nacka Josefin Utas Demokratipolitisk talesperson Medborgerlig Samling

ANNONS