ANNONS

Majoriteten: Vi vill utveckla förskolan mer

Majoriteten vill fortsätta utveckla förskolan om de vinner valet på söndag.
Majoriteten vill fortsätta utveckla förskolan om de vinner valet på söndag.
Antalet barn i Hägersten-Liljeholmen ökar mest i hela Stockholm. Det ställer höga krav på förskolan, skriver MP, S och V.
ANNONS

Hägersten-Liljeholmen är ett mycket attraktivt område och en stadsdel som växer. Det ser vi som positivt. Det innebär också utmaningar.
Förskolan är mycket viktig i arbetet för ett socialt hållbart Stockholm där barn växer upp med jämlika livsvillkor. Antalet barn i förskoleåldern ökar här mest i hela staden. Det ställer stora krav på oss politiker i stadsdelsnämnden. Vi tre partier som utgör majoriteten i nämnden har drivit på för att utveckla förskolan under den här mandatperioden.
Vi har under de senaste åren öppnat flera nya förskolor och fortsatt uppfylla förskolegarantin som ger alla barn plats i förskolan inom tre månader. Vår plan för att bygga ut förskolan och möta det ökade behovet av plats har fungerat väl och vi kan därför räkna med att klara förskolegarantin även kommande år.
Vi har fördubblat andelen ekologisk mat i förskolan under mandatperioden och intensifierat arbetet för att uppnå en kemikaliesmart förskola.
Vi har också stärkt arbetet med att skapa trygga anställningar och goda arbetsvillkor. För att råda bot på bristen av förskollärare möjliggör vi att barnskötare får studera till förskollärare på arbetstid. Vikariebehov i förskoleverksamheten organiseras nu så att en större andel av vikariebehovet hanteras med fast anställd personal, utöver den ordinarie personalstyrkan, vilket ger ökad trygghet både för anställda och barn.
Vi vill arbeta vidare med att förbättra förutsättningarna för det pedagogiska arbetet, öka andelen förskollärare, och förbättra arbetssituationen för barnskötare och förskollärare.
Vi tre partier som utgör majoriteten i nämnden är fast beslutna att fortsätta arbetet med att utveckla förskolan om vi får väljarnas förtroende. Alla barn i området ska ha rätt till en trygg, giftfri och kvalitetssäkrad förskola.

MP, S, V i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.